טיפים לאספרסו מעולה

אין כמו הטעם הנהדר של אספרסו, ומשקאות הקפה האחרים המבוססים עליו.

עובדה שכל אחד ששתה אספרסו מעולה יודע.
השאלה שלנו היא, האם אי פעם שתית אספרסו מעולה?

אנו נמליץ בעדינות לא למהר ולענות על שאלה זו ב-"כן"! אספרסו מעולה איננו דבר נפוץ במקומותינו.
הקפה, ובדגש על צורת ההגשה האולטמטיבית שלו, האספרסו הוא משקה ייחודי ביותר.
הוא מיוחד כל כך, בגלל שבזמן שהו משקה גורמה, הוא גם משקה נפוץ מאוד וזול. התוצאה היא אספרסו
באיכות ירודה ה"מתגלגל" לו בבתי הקפה, ויוצר רושם מוטעה באשר לטעם של אספרסו מעולה אמיתי.

אז לפני שנדבר על זיהוי הקפה המעולה, בואו נדבר קצת על מה זה אספרסו בכלל?
אם נרצה להיות רשמיים ומדוייקים, נגלה שאספרסו הוא "בין 47-62.5 מ''ל מים מטוהרים בטמפרטורה שבין 88-95 מעלות אשר הועברו דרך 7-14 גרם קפה טחון בלחץ שבין 9-10 אטמוספרות במשך שבין 22-28 שניות".
ובתכ'לס? רבע כוס של קפה כמעט רותח שנחלט על משך כמעט חצי דקה בלחץ מסויים.
כמו שניתן לראות בקלות, ישנם כבר בשלב זה פרמטרים רבים שהתייחסנו אליהם, ולכולם השפעה מכרעת על טעמו של הקפה.

כעת כשאנו יודעים במה מדובר, בואו נתייחס מעט למעלות השונות אותן תוכלו למצוא בכוס אספרסו.
חמיצות - כן כן. הרבה אנשים רגילים פשוט לשתות קפה מר. לאספרוס אמיתי יש "עוקץ" חמוץ, שמדגדג אותנו בעת השתיה.
גוף - למרות שאספרסו עשוי מכ-95% מים, יש לו סמיכות ונוכחות בפה.
ארומה - פה באמת שאנו חשים שאין צורך להכביר במילים - ריח משגע.

טלפון: 054-3540020       דואר אלקטרוני: sales@coffeegallery.co.il      פייסבוק
נבנה ע"י לוגייט טכנולוגיות